Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eniro tar täten efter Sesam

Publicerad: 25 juni 2009, 06:46
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:19

I natt gick Eniros uppdaterade nyhetssök upp. Kopplingar till bloggar är den största nyheten.


Den 17 juni lade Schibsteds nyhetssök Sesam.se ner. I natt, en vecka senare, presenterar Eniro sitt nya blogg- och nyhetssök.

– Vi jobbar hela tiden med att förbättra våra tjänster så det ska nog ses mer som en lämplig tillfällighet, säger Katarina Hedergaard-Friis, nordisk affärsutvecklingschef på Eniro.

Enligt henne är den största skillnaden mot tidigare att nyhetssöket har kopplats ihop med ett bloggsök.

– Vi kompletterar traditionella medier med bloggar. Vi ser att både nyheter och bloggar är viktiga delar när det kommer till att vara en bra lokal söktjänst.

Sökmotorn söker även hos mikrobloggarna  Bloggy, Jaiku och Twitter, men mikrosöket är än så länge inte helt utvecklat. I samband med nylanseringen byter Eniro också teknisk partner från Opoint till Göteborgsbaserade Aitellu.

– För att förbättra våra tjänster vill vi jobba med en leverantör som kan driva oss framåt och utveckla oss eftersom att den tekniska biten inte är vårt kärnområde, säger Katarina Hedergaard Friis.

 

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.