måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Eniro säljer undersajter

Publicerad: 29 juni 2012, 09:29

Förra veckan köpte 203 Web Group Eniros bilweb.se, nu förvärvar de också Eniros köp och sälj. Ambitionen – knuffa ner Blocket.se från köp- och säljtronen.

Ämnen i artikeln:

203 Web Group

HW

Henrik Widell


203 Web Group, som sedan tidigare driver allaannonser.se, förvärvar Eniros bilweb och köp- och säljsajt. De ska framöver drivas och vidareutvecklas under namnet Gulans.se.

– Vi har ju drivit allaannonser.se med framgång under sju år och ser de här sajterna som ett bra komplement. Vi ser att vi kan tillföra bilweb.se och köp och sälj sådant som de inte kunnat konkurrera med tidigare, säger Andereas Friis, vd för 203 Web Group.

Som vadå till exempel?

– Vi ligger i framkant vad beträffar kompetens och ska göra om tjänsterna så att de ligger på dagens standard, vilket de hittills inte har gjort. Sedan är vi duktiga på att driva trafik. Till exempel har vi Matklubben.se med 800 000 medlemmar som vi kan korsmarknadsföra med.

Vad är ambitionen med de här förvärven?

– Att ge Schibsted och Blocket.se en match inom köp- och sälj. Vi har redan lyckats inom mat där vi är störst med Matklubben medan de blivit tvungna att sälja Tasteline.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev