Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eniro räds inte konkurrenten Yelp

Publicerad: 15 Mars 2012, 05:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:29

I dag hade amerikanska Yelp, en direkt konkurrent till Eniros Rejta.se, premiär i Sverige. Eniro känner sig dock inte hotade av utmanaren.


Ämnen i artikeln:

Eniro

– Vi har vetat att de var på väg in och de har säkert stora mål och ambitioner. Att de är här är ingen överraskning, de ser som vi den växande trenden med konsumentomdömen. Fler aktörer på marknaden ger ökat fokus på omdömen, vilket är positivt, säger Mattias Wedar, vd på Eniro, till dagensmedia.se.

Han berättar att Rejta.se i dag har 400 000 konsumentomdömen och att cirka 2000 nya omdömen skrivs varje vecka. Yelp framhåller sin algoritm för att sortera ut de mest relevanta recensionerna på sajten, men Mattias Wedar är inte imponerad.

– Vad de använder för algoritm är deras ensak, precis som att vår sökalgoritm är vår affärshemlighet. Men jag är stolt över kvaliteten vi har på våra recensioner. Jag har svårt att se att de skulle kunna så mycket högre nivå än oss.

Vilka konkurrensfördelar har ni?

– Eftersom vi använder omdömen på Rejta.se också på eniro.ses företagssök får vi en väldigt stark distribution.

Henrik Widell

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.