Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag01.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eniro lanserar ny Twittertjänst för småföretagare

Publicerad: 11 November 2015, 05:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:22

Eniro lanserar en ny Twittertjänst som ska hjälpa småföretagare att effektivisera sin marknadsföring.


Ämnen i artikeln:

TwitterEniro

Eniro gör nu en satsning för att hjälpa småföretagare att optimera sin marknadsföring i digitala kanaler.

I och med det har man skapat en ny Twittertjänst, som ska göra det möjligt för små företag med låg marknadsföringsbudget att nå ut till de användare på Twitter som tillhör företagets målgrupp.

Mats Selling, säljchef för display på Eniro Sverige och ansvarig för lanseringen av tjänsten, säger till Dagens Media att man har sett en ökad efterfrågan från småföretag att få hjälp med att marknadsföra sig via Twitter och andra digitala kanaler.

– Vi ser att små och medelstora företagare inte har möjlighet att marknadsföra sig digitalt via de stora mediebyråerna eftersom deras marknadsföringsbudgetar inte är tillräckligt stora. Genom vår Twittertjänst ökar småföretagarnas synlighet och även långsiktigt lönsamheten. Nyckeln ligger i att kombinera sökord från Eniro med geostyrning, och på så sätt göra så att annonser ger direkt respons på det som Twitteranvändaren läser eller skriver om, säger Mats Selling.

Enligt Eniro är mindre företag med främst lokala kunder idag den enda grupp som fortfarande lägger en större del av sin budget på traditionell marknadsföring, exempelvis lokaltidningsannonser, än digital annonsering.

Hur viktig är Twitter som kanal jämfört med andra sociala medier?

– Twitter har idag 1.3 miljoner aktiva användare och via annonsering på Twitter kan små och medelstora företagare nå rätt målgrupp lokalt och inte bara nationellt eller globalt. Alla sociala medier är viktiga när vi pratar om digital marknadsföring och en mix av dessa är naturligtvis det ultimata sättet att synas på.

Eniro tar betalt för tjänsten genom fyra olika paketlösningar som anpassas utifrån kundens behov. Spannet kommer ligga mellan 2500 och 10 000 kronor.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TwitterEniro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.