Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Digitalt presenteras av:

Eniro lanserar bildsök

Eniros mobilapplikation har nu utrustats med en bildsöktjänst.


Publicerad 2011-03-02 07:51
Uppdaterad 2015-12-06 15:19

Ämnen i artikeln:

Jonas Dahlquist

Dela artikeln:

Med hjälp av mobilkameran kan användarna nu söka på eniro.se. Eniros mobilapplikation läser av bilden och söker sedan genom Eniros databas efter vilka butiker och företag som säljer det fotograferade objektet.

– Det här är ett steg i vår utveckling att på alla tänkbara vis vägleda folk till var man kan köpa produkter som de vill ha, där bilder kommer vara en viktig del framåt, säger Jonas Dahlquist, marknadschef på Eniro.

Tjänsten, som finns till både Iphone- och Android-applikationen, är ännu i betaversion. Men Eniro väljer att köra ut funktionen redan nu.

– Dels för att få input, dels visa att vi utvecklar nya produkter och tjänster hela tiden. Men tjänsten funkar relativt bra just nu, säger Jonas Dahlquist.

Vilka möjligheter öppnas upp för annonsörer?

– Vår roll är ju att vägleda folk till inköpsställen. Hittar du något, så visar vi var du kan köpa det. Våra annonsörer gynnas av att vi exponerar dem i olika miljöer, säger Jonas Dahlquist.

– Ta en bild på en takbox, så visar vi vilka företag som säljer takboxar. De företagen är våra annonsörer.

Ardalan Samimi

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.