Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Eniro krymper med 70 tjänster

Publicerad: 24 September 2014, 08:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:27

Sökbolaget Eniro sparar 50 miljoner genom nedskärning av 70 tjänster.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Dagens Industri skriver i dag att totalt 70 tjänster ska bort på Eniro. Nedskärningen, som bygger på en centralisering av produktutveckling till Sverige och Polen, innebär en kostnadsbesparing på 50 miljoner kronor per år och får fullt genomslag 2016.

– Det här är det normala att göra. Det är inte roligt, men det är nödvändigt, säger Stefan Kercza, tillförordnad vd för Eniro, till DI.

2014 har varit ett tungr år för sökbolaget. Den sparkade före detta vd:n Johan Lindgren är polisanmäld, styrelsen och revisionsbolaget PWC granskar varandra för att se hur rörelseresultatet systematiskt kunde blåsas upp. Bolaget har totalt 2,2 miljarder kronor i bankskulder samtidigt som bolagets vinstprognos har justeras ned successivt till 700 miljoner kronor före räntor, skatt och nedskrivningar, skriver Dagens Industri.

Eniro hävdar att anledningen att Johan Lindgren sparkades var att bolaget behövde "en annan typ av ledarprofil".

– Det har varit en diskussion med styrelsen och Johan Lindgren då styrelsen bestämt att han ska lämnar bolaget. De vill ha en annan typ av ledarprofil för att ta steget in i tillväxt. Johan har varit framgångsrik med arbete kring bland annat varumärke, användarnytta, konstadsbesparingar. Och han har varit fyra år på bolaget, sa Cecilia Lannebo, Chef Investor Relations, till Dagens Media för en månad sedan.

 

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.