torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Emojis: Hackerns nya älsklingar

Publicerad: 8 augusti 2018, 09:34
Uppdaterad: 8 augusti 2018, 09:59

Fler och fler bedrägerier sker genom gratis nerladningsbara emojis.

Över fem miljarder Emojis skickas dagligen enbart via Messsenger – och det utnyttjas av internets mörka krafter. Bedrägerier och virusspridning via nerladdningsbara emoji-tangentbord ökar.

Ämnen i artikeln:

hackerattack

JN


Bara på Facebook Messenger skickas över fem miljarder emojis dagligen. I takt med att de digital bildfigurerna ökar i popularitet, så ökar även intresset för dem bland hackers, bedragare och andra tveksamma aktörer på nätet.

Den som frekvent använder sig av emojis, riskerar att hamna i en fälla där ens privata uppgifter blir lättåtkomliga för fula fiskar.

En växande trend är bedrägeri genom nerladdningsbara emoij-tangentbord. Daniel Markuson som är expert på digital säkerhet på NordVPN manar till särskild försiktighet när det kommer till gratis nedladdningsbara Emojis. Om produkten är nedladdningsbar och gratis så innebär det förmodligen att företaget bakom säljer användarinformationen till tredje part. Det vill säga: Allt du skriver på ditt tangentbord oavsett device kan spåras i efterhand.

Det stora problemet kan uppstå ifall bolaget som sitter på din information inte är it-säkert, och att användarinformationen sprids våg för vind. Samma problem gäller nedladdningsbara avatarer eller andra tangentbordslösningar som är gratis.

– Om det inte kostar, och om du aldrig har hört talas om bolaget som ligger bakom –så lita inte på det, säger Daniel Markuson och fortsätter:

– Det finns alldeles för många fall av virusspridning på grund av bland annat gratis emojis.

Den som drabbas märker ofta av det eftersom datorn, till exempel, plötsligt börjar jobba väldigt långsamt – eftersom en mängd processer sker bakom skärmens kulisser medan viruset bearbetar din data, skriver tjänsten NordVPN i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev