Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Emanuel Karlsten är ”Årets förnyare”

Publicerad: 17 november 2020, 10:13

Foto: Skärmdump

Emanuel Karlsten vinner pris för ”Coronaveckan som gått”.


Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

Denna vecka delas Stora Journalistpriset ut vid fem olika tillfällen klockan 11. Under måndagen kammade SR-journalisterna Emelie Rosén och Ylva Lindgren hem pris i kategorin ”Årets berättare” för radiodokumentären ”Gamer”. 

I dag tisdag utsågs Emanuel Karlsten till vinnare i kategorin ”Årets förnyare” för sin coronarapportering under namnet ”Coronaveckan som gått”. 

Motiveringen lyder:

”Med en outsiders blick för blinda fläckar har han ställt sig till sina läsares förfogande, och brutit fruktbar mark för ensamjournalistiken.” Så löd motiveringen när det stod klart att Emanuel Karlsten kunde vinna årets upplaga av Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare. Han nominerades för sin Patreon-finansierade corona-rapportering i egen regi. Det var när hans vanliga uppdrag ställdes in i pandemins spår i våras, som han bestämde sig för att försöka arbeta på ett nytt sätt. Det visade sig vara ett framgångsrecept.” 

– Det här är det största priset vi har och jag är otroligt stolt över det här, säger Emanuel Karlsten när han tar emot pris i studion. 

Nominerade var även Göteborgs-Postens Michael Verdicchio och Meli Petersson Ellafi för ”Systrar” och Breakits Caroline Englund och Erik Wisterberg för ”Vi spårade nätjättarnas returer – så långt åker kläderna som du lämnar tillbaka”. 

Här är alla som är nominerade till Stora Journalistpriset 2020.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stora Journalistpriset

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev