tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Elon Musk till angrepp mot NY Times

Publicerad: 3 april 2023, 07:48

Twitters ägare Elon Musk går till angrepp mot New York Times efter att det står klart att de inte kommer att betala för att få sitt konto verifierat. Foto: Carina Johansen/TT/NTB

Elon Musk kallar NY Times journalistik för ointressant propaganda. Det efter att tidningen meddelat att den inte kommer att betala för en verifiering.

Ämnen i artikeln:

TwitterElon

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


De senaste månaderna, efter att Elon Musk tagit över Twitter, har bolaget vidtagit flera åtgärder för att hitta nya intäktsvägar. En av dem är att införa en inför verifieringsavgifter, vilket Dagens Media har rapporterat återkommande om.

Så sent som i fredags skrev Dagens Media om att företag och organisationer som vill ha sina konton verifierade kommer att behöva betala motsvarande runt 10.000 kronor i månaden.

Nu står det klart att New York Times, som har tappat sin verifieringssymbol, inte har för avsikt att betala för att få tillbaka den. Ett beslut som upprör Elon Musk så till den grad att han i en attack mot tidningen beskriver dess journalistik för ointressant propaganda samt liknar den vid diarré, det rapporterar BBC.

Hittills har Elon Musks attack inte lett till någon reaktion från New York Times.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev