lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Elon Musk köper Twitter

Publicerad: 26 april 2022, 05:30

Igår kväll blev det klart att Tesla-grundaren – trots den massiva kritiken – köper loss Twitter.

Ämnen i artikeln:

TwitterNyheter

Madeleine Nilsson

madeleine.nilsson@dagensmedia.se


Prislappen landar enligt ett pressmeddelande på 44 miljarder dollar, cirka 427 miljarder svenska kronor. Priset per aktie uppgår till 54,2 dollar, vilket innebär en premie på 38 procent jämfört med stängningskursen 1 april – som var den sista handelsdagen innan Elon Musk avslöjade att han förvärvat 9,2 procent av bolaget.

Den 14 april lade Elon Musk ett fientligt bud på Twitter och erbjöd sig att betala 43 miljarder dollar för resten av bolaget.

Och nu står det alltså klart att Elon Musk blir ägare till Twitter och att ett av världens största sociala medier blir ett privat bolag. 

Twitters styrelseordförande Bret Taylor säger i pressmeddelandet: ”Den föreslagna transaktionen innebär en substantiell kontantpremium, och vi tror att detta är den bästa vägen framåt för Twitters aktieägare”.

Som Dagens Media tidigare har rapporterat har kritiken mot Elon Musks bud på Twitter inte låtit vänta på sig. Både Reddits vd Yishan Fang och Facebooks före detta policychef Katie Harbath har kritiserat affären och Elons Musks liberala syn på yttrandefrihet, men även svenska experter som Brit Stakston och Emanuel Karlsten har i intervjuer med Dagens Media ifrågasatt Elon Musks motiv.

LÄS ÄVEN: Svenska experter dömer ut Musks Twitter-köp: Absurt 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev