Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Elin Kling startar global modeportal

Publicerad: 8 Mars 2011, 15:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Elin Kling och Christian Remröd samlar världens största modebloggare under gemensamma namnet Nowmanifest.com.


Ämnen i artikeln:

Elin Kling

Förutom Elin Klings egen blogg, Style by Kling, finns bland andra kända modebloggarna Bryan Boy och Fashiontoast på Nowmanifest.

– Det är en global vidareutveckling på vår svenska portal Freshnet.se. Det finns ingen internationell samlingsportal för modebloggar, men intresset har visat sig vara väldigt stort. Portalen ser ut att bli betydligt större än vi trodde när vi startade, säger Elin Kling till dagensmedia.se.

Främst riktar sig sajten mot USA där modebloggarnas affärsmodeller inte har kommit lika långt som i Sverige.

– Vi vill utveckla marknaden bort från produktbloggande, där man får betalt för att blogga om en produkt, till annonsering, och vara först ut med att göra affärer av det i USA.

Nowmanifest ägs av Elin Kling och Christian Remröd tillsammans med upphovsmakarna till modemagasinet Industrie Magazine, Erik Torstensson och Jens Grede. Gustaf Törling står för designen av sajten tillsammans med Carl-Fredrik Castberg.

Idag lanserades första versionen. Fler bloggsamarbeten är på gång och de första internationella annonsörerna är på gång, säger Elin Kling.

För att driva affären har Elin Kling och Christian Remröd startat en amerikansk förgrening av sitt bolag Fashion Network, med ett nystartat kontor i New York där Remröd kommer att vara placerad.

– Jag skulle gärna berätta hur stora besökarantal och annonsintäkter vi räknar med men jag tror inte att jag får, säger Elin Kling.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Elin Kling

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.