Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Ekonomisk kris för Glife

Publicerad: 24 Februari 2011, 10:20
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:20

Glifes skulder har fördubblats på bara en månad och ligger nu på över en miljon kronor. Av dem är 890 000 kronor föremål för indrivning.


I slutet av januari hade Glife en halv miljon kronor i skulder, nu har skuldberget växt till över en miljon. Skatteskulden ligger på 93 000 kronor men det är främst enskilda mål som tynger Glife. Två enskilda mål som tillsammans uppgår till 890 000 kronor ligger för tillfället hos Kronofogden.

– Det är belopp som nu är föremål för indrivning om det finns något att mäta ut, säger en handläggare hos Kronofogden. 

Utöver det finns ytterligare 64 enskilda mål registrerade hos Kronofogden varav fem för tillfället är under behandling.

Största fordringsägaren är statligt ägda Almi Företagspartner, som hjälper små och medelstora företag med finansiering och affärsutveckling. De kräver Glife på 853 230 kronor.

Glife blöder ekonomiskt. Omsättningen sjunker och resultatet försämras. För det senaste bokslutet, helåret 2009, omsatte bolaget 6,2 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på -5,6 miljoner kronor.

– Samtidigt måste man komma ihåg att Glife bara för några år sedan gick med 12 miljoner back. Så visst, vi har stora skulder men det har varit värre och det går åt rätt håll. Vi betalar av alla våra skulder löpande och vår ambition är att alla skulder ska bli betalda. Jag har fått intygat från våra ägare att de ska hjälpa oss med det, säger Katarina Nilsson, vd för Glife.

Glife har hittills främst agerat säljbolag åt andra aktörer samt drivit sajterna glife.se och hanky.se. Sajter som nu verkar ligga i träda. I bokslutet framgår det att företaget framöver ska lägga mer krut på att utveckla sin affärsidé med reklam i taxibilar.

Går man in på Glifes sajter idag möts man av en ruta som säger att sajterna håller på att flyttas men ska vara tillbaka om ett par dagar.

– Det har blivit försenat. Vi håller på med en stor omstrukturering av bolaget och Glife kommer tillbaka men kommer då se helt annorlunda ut än i dag. Hur vill jag vänta med att berätta tills vi är klara med det här förändringsarbetet.

I samband med att Glife hämtade in riskkapital år 2005 värderades bolaget till 80 miljoner kronor.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.