Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Egmonts Facebook-byrå expanderar till Danmark

Publicerad: 25 juni 2020, 12:51

Jimmy Jakobsson, vd på Ingager, som majoritetägs av Egmont.

Facebook-byrån Ingager öppnar kontor i Köpenhamn efter sommaren. Det följer efter ett år med bolagets bästa resultat hittills.


Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

I slutet av 2017 köpte Egmont Publishing i sig i Facebook-byrån Ingager, och äger nu en majoritet av bolaget. 2019 blev det bästa året hittills för byrån då omsättningen ökade med 30 procent, jämfört med helåret 2018, till närmare 170 miljoner kronor. Rörelseresultatet landade på cirka 9 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 2,2 miljoner kronor året dessförinnan.

”Även 2020 har, trots den pågående coronapandemin, börjat bra med en 30-procentig omsättningsökning och fortsatt kraftig resultatförbättring. Inflödet av nya uppdragsgivare är stadigt, samtidigt som det finns ett stort fokus på att vårda och utveckla existerande kundrelationer”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Efter sommaren öppnar Ingager ett kontor i Köpenhamn.

– Efterfrågan på tjänster inom digital kommunikation och marknadsföring på Facebook och Instagram har aldrig varit större. Vi har verktygen och spetskompetensen som krävs för att skapa mätbara resultat för våra kunder, oavsett geografisk marknad. Därför ser vi goda möjligheter att fortsätta växa och utvecklas, säger Jimmy Jakobsson, vd på Ingager, i pressmeddelandet.

Ingager har idag 65 anställda fördelade på kontoren i Stockholm och Berlin. Bland kunder finns varumärken som BMW, ATG och Outnorth – som också ägs av Egmont.

Madeleine Nilsson

Redaktör och reporter

madeleine.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Egmont Publishing

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev