Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Efter våldtäktshoten – nu kan näthatare anmälas på Twitter

Publicerad: 30 juli 2013, 06:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:39

Efter att en brittisk journalist mottagit hot om våldtäkt och mord på Twitter inför mikrobloggen en knapp där man kan anmäla hot.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Den brittiska journalisten Caroline Criado-Perez är hjärnan bakom kampanjen som fick Bank of England att tänka om angående utformningen av den kommande tiopundssedeln.

Efter att ha samlat tiotusentals namnunderskrifter gick banken med på hennes krav att låta författaren Jane Austen pryda tiopundssedlarna. På så sätt säkrades att de brittiska sedlarna hade åtminstone en kvinna på sedlarna, vid sidan av drottning Elisabeth.

Efter kampanjen utsattes hon för en våg av mord- och våldtäktshot på Twitter. Mikrobloggen som tidigare kritiserats för slapphet gällande näthat inför nu en knapp där man kan rapportera hot och missbruk, rappoterar The Telegraph.

Till en början lanseras knappen i den senaste versionen för iPhone. Enligt en talesman för Twitter ska de som bryter mot reglerna straffas genom att få sina konton avslutade.

Helen Preutz

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.