Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Efter Twitter-beskedet: Snapchat stänger av Donald Trump permanent

Publicerad: 14 januari 2021, 11:51

Snap som äger Snapchat stänger också av Donald Trump permanent.

Foto: Pixabay

Twitter stängde av avgående president Donald Trumps konto permanent efter stormningen av Capitolium i Washington med hänvisning till att det finns risk för att han uppviglar till fortsatt våld. Nu stänger även Snapchat av Trumps konto på sin tjänst permanent.


Ämnen i artikeln:

SnapchatFacebookTwitterDonald Trump

Snapchat följde efter Twitter och Facebook och stängde av Donalds Trumps respektive konton efter stormningen av kongressbyggnaden Capitolium på trettondagsafton den 6 januari. Det rapporterar bland andra Engadget. 

Twitter meddelade nyligen även att plattformen permanent stänger av Donald Trumps konto på tjänsten. Nu har Snapchats ägarbolag Snap kommit fram till motsvarande beslut och meddelat att även avstängningen av Donald Trump på Snapchat blir permanent.

LÄS MER: Historiskt beslut – Donald Trump stängs av från Instagram och Facebook på obestämd tid

I ett uttalande skriver ägarbolaget Snap att beslutet tagits med hänsyn till allmänhetens säkerhet med tillägget att Donald Trump vid flera tillfällen publicerat inlägg som strider mot Snapchats policy.

Samtidigt uttalde sig Twitters vd Jack Dorsey på onsdagen för första gången sedan plattformen valde att stänga av Donald Trump permanent. Det skriver bland annat The Guardian.

”Jag varken firar eller känner mig stolt över att ha bannlyst @realDonaldTrump från Twitter, eller över hur vi hamnade här” skriver han i ett Twitter-inlägg.

Han tillade: 

”Jag känner att en bannlysning är ett misslyckande från vår sida när det handlar om att främja sunda konversationer. Och nu är det tid för oss att reflektera kring vår verksamhet och miljön runt om oss.”

Som Dagens Media rapporterat får Donald Trump inte heller ladda upp nytt innehåll på Youtube på en vecka. Det sedan han ansetts ha brutit mot nätverkets regler i en video, av Youtube-ägaren Google.

LÄS OCKSÅ: Nu stoppar även Youtube Donald Trump 

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.