Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Efter tio svåra år – nu ljusnar det för Realtid

Publicerad: 6 Februari 2014, 11:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:48

Realtid Media presenterar ett positivt kassaflöde under det fjärde kvartalet 2013.


Ämnen i artikeln:

Realtid

Som Dagens Media tidigare berättat har affärssajten Realtid, som startades 2004 och tidigare låg i bolaget Alternativa Media, under alla år redovisat röda siffror.

I mars 2011 genomfördes en rekonstruktion, men trots det fortsatte problemen att hopa sig. Under 2011 redovisade bolaget en förlust på 3,4 miljoner kronor och året därpå blev förlusten 2,9 miljoner kronor.

Sommaren 2012 flyttades verksamheten över till bolaget Realtid Media.

Just nu pågår en nyemission i bolaget och i samband med den är målet är att notera Realtid Media på Aktietorget.

För första gången sedan verksamheten i Realtid Media inleddes i juni 2012 kan bolaget nu uppvisa ett positivt kassaflöde för ett helt kvartal.

– Det beror på en kombination av två saker – dels har vi en låg kostnadsmassa, dels så säljer vi mycket bättre, säger Jonas Wiwen-Nilsson, vd i Realtid Media, till Dagens Media.

Det positiva kassaflödet har däremot inget samband med nyemissionen, berättar han.

– Det positiva kassaflödet kommer av att den löpande verksamheten har genererat ett överskott. Där ingår inte finansiella transaktioner.

Vad innebär det här för bolaget?

– Varje verksamhet måste tids nog bära sig själv, så i det perspektivet betyder det här allt. Men vi har fortfarande en kamp framför oss och en utmaning i att detta inte blir en engångsföreteelse. Det är trots allt under en ganska kort period som kassaflödet är positivt.

Bokslutet för 2013 är inte helt klart än och eftersom bolaget snart är noterat kan Jonas Wiwen-Nilsson inte berätta något om exempelvis omsättningen eller resultatet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Realtid

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.