Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter svinskandalen – Scan startar blogg

Publicerad: 30 november 2009, 15:11
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:07

Efter avslöjandet om vanvård hos köttpampen Lars Hultström startar Scan en blogg för att tackla debatten kring djurhållning.


Det var i förra veckan som Djurättsalliansens material från omkring ett hundratal grisgårdar i Sverige väckte stor uppmärksamhet. Bland annat avslöjades misstänkt vanvård hos Swedish Meats ordförande Lars Hultström, som nu har lämnat sitt uppdrag.

Bilderna på grisar som åt av döda grisar chockerade många – och har blivit ett orosmoment för köttproducenterna inför den stundande försäljningen av julskinka.

Nu startar köttjätten Scan, vars moderbolag HK Scan äger en del av Swedish Meats, en blogg som bland annat ska handla om ”djuromsorg samt ta upp aktuella mediedebatter”.

Ett team med Scans kommunikationsdirektör Margareta Thorgren i spetsen ska fylla bloggen med inlägg.

I sitt första inlägg lyfter hon fram att många köttbönder känner sig orättvist uthängda i den debatt som nu rasar kring djurhållning.

”Jag vet att de allra flesta leverantörer till oss har fantastiska gårdar och arbetar sitt yttersta för djuromsorgen och sitt företag. Idag mår de jättedåligt och känner sig ifrågasatta. Vi måste stötta den svenska bonden om vi vill ha svenskt kött kvar i butikerna – grisen har ett värde och det måste få kosta”, skriver hon i bloggen.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev