Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter Strömstedts kritik – Stoppa Pressarna kopplar in bolagsjurist

Publicerad: 24 september 2019, 11:49

Daniel Nyhlén, Niklas Strömstedt och Jenny Strömstedt

Foto: Bild på Niklas och Jenny Strömstedt, pressbild från programmet ”Tillsammans med Strömstedts”. TV4/Pär Bäckstrand

Niklas Strömstedt menar att sajten Stoppa Pressarna trakasserar hans fru Jenny Strömstedt. Daniel Nyhlén, publisher på sajten, ser allvarligt på anklagelserna och har kopplat in en bolagsjurist: ”Vi utreder nu hur vi juridiskt kan agera mot osanningarna”.


Ämnen i artikeln:

Daniel NyhlénJenny Strömstedt

På Instagram kritiserar musikern Niklas Strömstedt kändisnyhetssajten Stoppa Pressarna och dess publisher Daniel Nyhlén för ett trettiotal publiceringar som gjorts om hans fru, TV4-programledaren och krönikören Jenny Strömstedt. Niklas Strömstedt anklagar bland annat Stoppa Pressarna och Daniel Nyhlén för att under flera veckor ha trakasserat Jenny Strömstedt.

”Han (Daniel Nyhlén, reds. anm.) har diktat upp en mängd olika fantasier och insinuerat scenarier – det ena mer verklighetsfrämmande än det andra – allt för att jaga klick såklart. ”

Niklas Strömstedt skriver vidare att anledningen till att Jenny Strömstedt inte anmält sajten är eftersom den saknar utgivningsbevis. Att Stoppa Pressarna saknar utgivningsbevis och ansvarig utgivare bekräftas av Granskningsnämnden i en kontakt med Dagens Media.

När Dagens Media söker Daniel Nyhlén för att fråga varför Stoppa pressarna inte registrerat ett utgivningsbevis samt ber honom förklara hur sajten förhåller sig till de pressetiska reglerna väljer han att svara i ett mejl.

Enligt Daniel Nyhlén utgår Niklas Strömstedts kritik från hur Stoppa Pressarna rapporterat och agerat kring uppgifter i en krönika i Expressen signerad Jenny Strömstedt. Stoppa Pressarna har, enligt Daniel Nyhlén, i samband med publicering vid upprepade tillfällen sökt Jenny Strömstedt och TV4 för en kommentar utan resultat.

– De anklagelser som Jenny och Niklas Strömstedts riktar mot Stoppa Pressarna i samband med granskningen är allvarliga. Vår bolagsjurist utreder nu hur vi juridiskt kan agera mot osanningarna och de omdömen de sprider i sina sociala medier om mig som person och vår verksamhet. Därför är jag ålagd att i nuläget inte vidare kommentera något som har med deras inlägg att göra. 

Inte heller vill Daniel Nyhlén utveckla vad Stoppa Pressarna har för bredare publicistisk hållning eller förhållningssätt till de etiska reglerna.

Jenny Strömstedt kommenterar Daniel Nyhléns svar i ett sms till Dagens Media:

– Jag noterar att han inte vill kommentera sina dagliga skrönor om mig eller mitt privatliv. Eller om andras. Mer behöver väl kanske inte sägas.

Axel Duberg

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.