söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter rasistdrevet under EM – Instagram tar krafttag mot trakasserier

Publicerad: 11 augusti 2021, 14:21

Verktyget ”Limits” ska göra Instagram till en snällare plattform. Foto: Instagram

I augusti lanserar Instagram ett verktyg som ska göra plattformen snällare. Funktionen ”Limits” hjälper användare att skydda sig mot trakasserier i kommentarsfält och meddelanden.

Ämnen i artikeln:

InstagramFotbolls-EMRasism

Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Den 11 augusti rullar Instagram ut ett verktyg som ska hjälpa användare att filtrera bort ovälkomna förfrågningar om direktmeddelanden – som kan dyka upp när ett inlägg får mycket uppmärksamhet. Användare ska även kunna begränsa andras möjligheter att kommentera samt skicka direktmeddelanden under virala faser. Instagram växlar även upp mot användare som trakasserar andra på plattformen genom kraftfullare varningar, skriver Techcrunch.

Instagram bekräftade nyligen att man höll på att testa verktyget ”Limits” som ska motverka trakasserier på plattformen. Verktyget ska också göra det möjligt att tillfälligt stänga ner sitt konto, om man utsätts för ett drev.

”Limits” lanseras i kölvattnet av det rasistdrev som uppstod på plattformen under EM-finalen i fotboll, då flera engelska fotbollsspelare blev trakasserade på sociala medier, skriver Techcrunch. Händelsen satte ljuset på hur lite en Instagram-användare kan göra för att skydda sig om man utsätts för ett drev som blir viralt. 

LÄS ÄVEN: Därför har techjättarna blivit politiska: ”Vi kommer få se mycket modigare bolag” 

LÄS ÄVEN: Annonsörer kräver ökad brand safety-kontroll på techjättarnas plattformar: ”Behövs många förbättringar” 

 

 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev