torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter nya uppgifter om fusk – Bulletin nekas stöd

Publicerad: 14 juni 2022, 14:23

Foto: Dagens Media

Nya uppgifter om fusk gör att Mediestödsnämnden inte kommer att ta upp punkten om Bulletins driftsstöd på morgondagens möte.

Ämnen i artikeln:

BulletinTino Sanandaji

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Under onsdagen skulle Mediestödsnämnden ha tagit ställning till huruvida den skandalomsusade tidningen Bulletin ska få driftsstöd eller inte. Så blir det dock inte. Ärendet har nämligen strukits efter att Myndigheten för press, radio och tv har tagit del av nya uppgifter om fusk som nu ska undersökas. Det skriver Expressen, som har tagit del av ett mejl från myndighetschefen Kajsa Rohdin till nämndens ledamöter.

Enligt uppgifter till Dagens Media var majlönen på Bulletin försenad och ledningen ska ha räknat med att Mediestödsnämnden skulle bevilja stöd.

Bulletin har länge brottats med ekonomiska problem, men i början av året kuliminerade det hela när tidningens långivare, Pia Ribbhammar, via sitt juridiska ombud, Liselott Martynenko Agerlid, lämnade in en ansökan till Stockholms tingsrätt om att begära sajten i konkurs. Motivet var, enligt konkursansökan, en förfallen fordran om 1 miljon.

Mindre än en månad senare stod det klart att tingsrätten ansåg att Bulletin var i obestånd och skulle försättas i konkurs. Men den 10 mars köptes konkursboet tillbaka av ett Tino Sanadaji-kontrollerat bolag.

Med tanke på tisdagens besked är Bulletins framtid återigen hotad.

LÄS OCKSÅ: Från hajpat högerprojekt till kaos och konkurs – historien bakom Bulletins uppgång och fall

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev