Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter Kapitolium-stormningen: Donald Trump förblir fortsatt avstängd från Facebook

Publicerad: 5 maj 2021, 13:35

Donald Trump kommer fortsatt att vara avstängd från Facebook efter ett beslut av bolagets relativt nyinrättade tillsynsnämnd.

Montage: Pixabay

Facebooks avstängning av Donald Trump ska kvarstå, efter ett beslut av techjättens tillsynsnämnd under onsdagen.


Ämnen i artikeln:

FacebookDonald TrumpMark Zuckerberg

Det var i januari, som en direkt följd av Kapitolium-stormningen, som Facebook stängde av USA:s dåvarande president Donald Trumps konto från plattformen. Twitter, Snapchat och Youtube valde att göra detsamma. 

På onsdagen meddelade Facebook att Donald Trump fortsatt ska vara avstängd från plattformen. Detta efter ett beslut av techbolagets tillsynsnämnd i dag onsdag. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP. Facebook måste dock göra en ny bedömning av beslutet inom ett halvår, enligt nämnden.

Nämnden skapades i fjol för att hantera användare som postar innehåll och, på plattformen, uppför sig på sätt som står i strid mot Facebooks regler. Alla beslut som nämnden fattar ska dock ses som rekommendationer. Men Facebooks vd och grundare Mark Zuckerburg har tidigare sagt att han kommer att gå på nämndens linje i Trump-fallet.

 

David Gustavsson

Reporter

david.gustavsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.