Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Efter förvärvet – Nyheter24 islägger community

Publicerad: 21 Juni 2011, 11:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:06

Efter Nyheter24:s köp av communitysajten LS8 – som föddes ur nedläggningen av klassika Lunarstorm – ligger sajten nu nere.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Wyatt Media Group

Det var tidigare under dagen som de som besökte LS8 – som alltså är den andliga uppföljaren till Lunarstorm – möttes av det ödesmättade meddelandet "Vi tar en paus... förlåt".

I skrivande stund ligger sajten helt nere och ansvariga har kommenterat avbrottet på LS8:s officiella Facebook-sida:

– Vi tar en paus... förlåt. Kanske för alltid, kanske en stund.. puss, skriver de på sidan.

LS8 ägs av Wyatt Media Group som köptes av Nyheter24-gruppen för två veckor sedan.

I samband med köpet gav Patrik Sandberg, vd på Nyheter24-gruppen vaga besked om Wyatt-sajternas framtid, men uppgav att ambitionen var att fortsätta driften av samtliga sajter.

– Vi går varsamt fram med Wyatt-sajterna eftersom vi tror att de som bäst driver sajterna är de som gör det i nuläget, sa han då till dagensmedia.se.

När dagensmedia.se når Patrik Sandberg i dag känner han inte till avbrottet och menar att det kan bero på ett tekniskt fel.

Han berättar också att Nyheter24-gruppen inte har fattat något beslut om LS8:s framtid.

– Det är många som är engagerade i LS8, men det var bara två veckor sedan vi köpte Wyatt så vi har inte hunnit fundera på det än, säger han till dagensmedia.se.

På LS8:s officiella blogg har man tidigare kommenterat driftsproblemen. Där förklarar man haveriet med att det ännu inte finns något avtal med Nyheter24-gruppen och att det därmed saknas pengar för att fortsätta driften av communityt.

"Som läget ser ut just nu har sajten brakat ihop rätt så mycket och det finns alltså varken driftnissar eller programmerare som kan titta på de olika problemen. Förutom kostnader för att hålla sajten vid liv rent tekniskt så tillkommer dessutom kostnad för mantimmar i utveckling. Jag är ingen utvecklare, men jag vet att de tjänar bra", skriver de i bloggen.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Wyatt Media Group

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.