Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter Dagens Samhälle - här är Mats Edmans nya satsning

Publicerad: 2 juni 2016, 07:22
Uppdaterad: 2 juni 2016, 09:07

Mats Edman, tidigare vd för Appelberg och senast chefredaktör för Dagens Samhälle, startar nu bolaget Premium Reality Media, enligt Beaconomist.


Ämnen i artikeln:

Mats Edman

Mats Edman avgick 7 mars från jobbet som publisher på Dagens Samhälle efter en tid av turbulens med delar av styrelse och redaktionen. Flera medarbetare fick lämna tidningen efter att ha kritiserat Mats Edmans ledarstil öppet.

Nu står det klart att Mats Edman startar bolaget Premium Reality Media berättar Beaconomist. Med sig på har han Calle Ericsson, som senaste jobbade som vd på Appelberg och även gjort inhopp på Dagens Samhälle.

Tanken är att bolaget ska göra helt neutral datadriven journalistik. "Vi ska inte ha några ledarskribenter och krönikörer. Vi vill ha klassisk journalistik kopplad till en kraftfull faktamotor, databaser som ger faktastöd", säger Calle Ericsson till Beaconomist.

Mats Edman och Calle Ericsson siktar på en rejäl investering runt 20-30 miljoner kronor och satsar samtidigt på att bygga en betaltjänst.

"Vi tror inte det ska vara gratis. Vi tror inte vanliga medborgare är beredda att betala. Ska vi lyckas, måste det finnas affärsnytta som göra att företag och organisationer känner att det är så viktigt att ha access för att få tillgång till affärskritisk information. Det handlar om kvalificerad information som går att omsätta i pengar och som normalt in i helvete svårt att få tag på", säger Mats Edman till Beaconomist.

Anton Äng

anton.ang@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mats Edman

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev