Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter bråken på Bulletin – medgrundaren Thomas Gür hoppar av

Publicerad: 18 mars 2021, 13:23

Thomas Gür, som varit med sedan starten på Bulletin, lämnar nu det omskrivna medieprojektet.

Medgrundaren och den profilerade kolumnisten Thomas Gür lämnar Bulletin. ”En av mina hittills allvarligaste missbedömningar”, skriver han i ett Facebook-inlägg.


Ämnen i artikeln:

BulletinIvar ArpiTino Sanandaji

Bulletin grundades av Paulina Neuding, Thomas Gür, Tino Sanandaji och Pontus Tholin före jul. Men nu uppger Thomas Gür i ett Facebook-inlägg att han kliver av projektet, där han varit Senior Editor och kolumnist.

Det efter flera veckors intensiv medierapportering om interna splittringar på Bulletin. Dels mellan ägare och redaktionsledning, dels inom redaktionen.

”Mitt motiv för detta är att projektet i sin utveckling kommit att gå i en riktning som är långt från mina riktmärken och kvalitetsmål vad gäller publicistik, affärsmässighet och bolagsstyrning, oavsett vilket uppdrag man utför, och den motiveringen torde inte överraska den som känner mig och min strävan i arbete och i texter.”

Bulletin har varit mycket omskriven sedan lanseringen. Först på grund av de många kända branschprofiler man lyckats rekrytera, senare mer i form av negativ uppmärksamhet – inte minst i samband att DN avslöjade att ett tjugotal artiklar på Bulletins sajt är helt eller delvis plagierade.

Innan Thomas Gür gick till Bulletin var han styrelseordförande för tidningen Kvartal. I sitt Facebook-inlägg skriver Thomas Gür att hans missräkning om vad Bulletin utvecklats till är ett hans ”hittills allvarligaste professionella och även i stor mån också personliga missbedömningar”.

Att han själv gjort en sådan missbedömning beskriver han som en ”ödmjukande erfarenhet”, men värre är om han bidragit till att andra fattat samma beslut.

”Och i den mån mitt engagemang i Bulletin också varit avgörande för andra personers beslut om sitt engagemang och de är missnöjda med detta sitt beslut, vill jag be dem oförbehållsamt om ursäkt om min missräkning om Bulletin i sin tur också förlett dem till ett liknande misstag.”

Med hänvisning till ”kommersiell sekretess” och ”starka personliga hänsyn” avslutar Thomas Gür sitt inlägg med att skriva att han inte kommer att ge några ytterligare kommentarer.

Dagens Media har sökt Thomas Gür utan resultat.

Mer om turerna på Bulletin

Tino Sanandaji svarar på anklagelserna: ”Ingen ägarstyrning av innehåll”
Vittnesmålet om bråken på Bulletin: ”Jag vaknade med en klump i magen varje dag” 

Utgivarna stöttar Bulletins redaktion 

Bulletins delägare rasar mot redaktionen 

Storbråk på Bulletin efter uppgifter om påtryckningar från ägarna 

Bulletin rasar mot SVT:s sågning – men SVT står fast 

Plagiat på Bulletin 

Ivar Arpi: ”Bulletin är ingen högersajt” 

Martin Schori: ”Hur reagerar Bulletins läsare när den aktivistiska tonen på nyhetssidan uteblir? 

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev