Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Efter anklagelser – Google träffar amerikanska lagstiftare

Publicerad: 25 september 2018, 07:17
Uppdaterad: 25 september 2018, 07:17

Googles vd Sundar Pichai deltar i möte med republikaner efter påståendena om att techjätten tar politiskt parti.


Ämnen i artikeln:

Google

På fredag kommer Googles vd Sundar Pichai möta republikanska lagstiftare för att diskutera techjättens arbete i Kina och anklagelserna om att ta politiskt parti, skriver Techcrunch.

Mötet är anordnat av majoritetsledaren Kevin McCarthy som tidigare påstått att Google "kontrollerar internet" genom att främja negativa artiklar och berättelser om konservativa i sitt sökresultat. Något Google själva förnekar.

Sundar Pichai kommer också delta i en kommittéutfrågning som är planerad till mitten av november.

– Jag ser fram emot att träffa medlemmar från båda sidorna av gången, svara på ett stort antal frågor och förklara vårt tillvägagångssätt. Dessa möten kommer fortsätta Googles långa historia av att engagera sig med kongressen, inklusive att vi vittnat sju gånger i kongressen i år, säger Sundar Pichai till Wall Street Journal som var först med att rapportera om nyheten.

I slutet av augusti gick även USA:s president Donald Trump till attack mot Google via Twitter. Precis som Kevin McCarthy påstod han att Google har riggat sökresultat för att misskreditera honom och andra republikaner.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.