måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

”Effektsystemet” prisas internationellt

Publicerad: 19 april 2022, 08:31

Sveriges Annonsörers vd Hanna Riberdahl gläds åt det internationella priset.

Foto: Janne Næss

Sveriges Annonsörers ”Effektinitiativet” prisas i WFA President's Award.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Annonsörer

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Efter ett års arbete lanserades i juni i fjol Sveriges Annonsörers nya branschstandard för hur effekterna av marknadsföring ska redovisas, ”Effektsystemet”. Bakgrunden till det branschöverskridande samarbetet var att just effektfrågan ansågs vara den viktigaste och mest utmanande frågan för Sveriges Annonsörers medlemmar, enligt vd:n Hanna Riberdahl.

Nu har branschorganisationen kammat hem pris i den internationella tävlingen WFA President's Award, som hålls under WFA:s årliga konferens Global Marketer Week i Aten, för den nya standarden.

”Effektsystemet” tävlade mot 24 andra internationella bidrag och blev en av fem vinnare som prisades för att det har ”spelat en stor roll i att driva förändring och nytta för branschen”.

Syftet med effektinitiativet var att Sveriges Annonsörer ville ta fram gemensamma riktlinjer för hur nyttan och effekterna av marknadsföring ska mätas och redovisas, och då omfattas 36 utvalda nyckeltal inom sex olika områden: media/investeringar, digitala mått, kampanjmått, varumärkesmått, ekonomiska mått och relationsmått. 

– Vi har fått ett stort gensvar från branschen med närmare 600 effektcertifierade personer och 125 företag och det är så klart extra roligt att vi nu också får ett internationellt pris för vårt arbete, säger Hanna Riberdahl på Sveriges Annonsörer, i ett pressmeddelande.

Utöver Sverige kammade även Belgien, Colombia, Kenya och Storbritannien hem priser. Dessutom fick Brasilien en särskild utmärkelse. 

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev