Digitalt presenteras av:

Dubbla glasskampanjer från Brindfors

Lowe Brindfors släpper uppföljaren de två prisbelönta kampanjerna Magnum Pleasure Hunt. Dessutom blir det även en kampanj för Magnumglassarna Pink och Black.

Uppföljaren till Unilevers ”Magnum Pleasure Hunt” har fått namnet ”Pleasure Hunt – 5 lost kisses”. Idén bygger på ett kidnappningsdrama där hjältinnan i ett digitalt spel ska rädda sin print och få en kyss. Spelet är utvecklat både för webben och för smartphones.

Idag går kampanjen upp på 18 marknader runt i världen.

– Det har varit viktigt att bjuda användaren på en upplevelse även i mobilen som är interaktiv, enkel, rolig och har höga produktionsvärden trots de teknologiska begränsningar som finns. ”Pleasure Hunt - 5 Lost Kisses” är en mobilupplevelse direkt i browsern som faktiskt är minst lika bra som många appar ute på marknaden, säger kreatörerna Patrik Westerdahl och Petter Lublin, i ett pressmeddelande.

Samtidigt släpps ännu en kampanj för Unilever – för Magnumglassarna Pink och Black. För 15 marknader har Lowe Brindfors skapat en interaktiv kampanj med namnet ”Magnum Moodometer” – där en webbkamera läser av hur användaren agerar, rör sig och dansar och på så sätt avgör om personen i fråga är ”Pink” eller ”Black”.

– De två kampanjerna är väldigt olika i sin karaktär men med den viktiga gemensamma nämnaren att båda grundar sig i idéer som engagerar användaren och får målgruppen av vilja delta vilket är den viktigaste faktorn när vi arbetar fram digitala idéer, säger Patrik Westerdahl och Petter Lublin.

Arbetsgrupp

Lowe Brindfors:

Kundansvarig projektledare – Tina Jarlerud

Planner och strateg – Oscar Erlandsson

Digital producent – Sofia Jönsson

ECD – Rickard Villard

Ansvariga kreatörer – Patrik Westerdahl, Petter Lublin

Övriga Lowe Brindfors:        

Henrik Haeger, Kalle dos Santos, Josephine Wallin, Henning Wijkmark, Martin Bartholf, Markus Björk, Anna Tanser Wohlin, Jessica Nordlund, Tobias Löfgren, Jenny Lundgren, Calle Reimers, David Drew

Produktionsbolag Pleasure Hunt – 5 Lost Kisses: B-Reel/B-Reel Commercials

Produktionsbolag Magnum Moodometer: Acne Production

Madeleine Nilsson

Redaktör

Publicerad 2013-04-16 11.09Uppdaterad 2015-12-06 13.49

Ämnen i artikeln:

Dela artikeln: