Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Driftstörningar hos Google – Youtube påverkat

Publicerad: 14 december 2020, 12:19
Uppdaterad: 15 december 2020, 06:45

Foto: Wikimedia Commons

Stora tekniska fel hos Google, både mejl och Youtube låg nere under måndagen.


Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Under måndagen har Google drabbats av tekniska problem. Den som under dagen surfade in på Youtube möttes av felmeddelandet ”something went wrong...”. Inte heller mejltjänsten Gmail fungerade som den skulle då användare åtminstone i Sverige möttes av felmeddelandet ”Oj...ett problem inträffade i systemet (#2014) eller texten ”tillfälligt fel”. 

Enligt information från IT-avdelningen på Bonnier News är det driftstörningar på Googles samtliga produkter och problemet verkar vara globalt.

Dagens Media har sökt Googles kommunikationsansvarig i Sverige, Andrea Lewis Åkerman, som hänvisar till en tweet från Google Clouds, där de skriver att problemet uppstod runt 12-tiden men att det nu ska vara löst för de flesta produkterna.

Senare under kvällen återkommer Andrea Lewis Åkerman med en skriftlig kommentar.

– Idag, klockan 12.47 lokal tid, hade Google ett avbrott i autentiseringssystemet under cirka 45 minuter på grund av ett internt lagringskapacitetsproblem. Tjänster som kräver att användare loggar in upplevde stora störningar under denna tid till följd av detta. Problemen åtgärdades klockan 13.32 och alla tjänster är nu återställda. Vi ber om ursäkt till alla som påverkats, och kommer att göra grundlig utredning av händelsen för att säkerställa att detta inte kan upprepas i framtiden. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

YoutubeGoogle

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev