Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Donald Trump lanserar Truth - ny social plattform

Publicerad: 22 oktober 2021, 05:51

”Vi lever i en värld där talibaner har en hög närvaro på Twitter samtidigt som er favorit bland amerikanska presidenter har tystats”, säger tidigare presidenten Donald Trump, som lanserar social plattform.

Foto: Gage Skidmore

Nästa månad släpps testversionen av Donald Trumps sociala plattform ”Truth Social”.


Ämnen i artikeln:

Donald TrumpTruthsociala medier

I november släpps betaversionen av Donald Trumps sociala medier-app Truth Social, och den riktiga lanseringen kommer första kvartalet 2022.

Den nya plattformen ska utmana techjättar som Twitter och Facebook, som portade Donald Trump från sina plattformar efter stormningen av Capitolium.

– Vi lever i en värld där talibaner har en hög närvaro på Twitter samtidigt som er favorit bland amerikanska presidenter har tystats. Det är oacceptabelt, kommenterar den tidigare amerikanska presidenten i ett pressmeddelande.

Plattformen Truth Social lanseras av Trump Media & Technology Group, TMTG, som genom en sammanslagning med ett förvärvsbolag, Digital World Acquisition Corp, kommer att få in 293 miljoner dollar, om aktieägarna godkänner det.

TMTG har också planer om att lansera en SVOD-tjänst, TMTG+, som förutom video ska syssla med podcasts och nyheter, samt molnlösningar.

LÄS ÄVEN: Trollfabriker, falska påståenden och Cambridge Analytica – snårig politisk väg på sociala medier
LÄS ÄVEN: Framtiden för sociala medier – Metaverse och fragmentering?

 

 

Janne Naess

Reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev