tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

"Dödgrävarna inte längre välkomna"

Publicerad: 26 juli 2011, 12:49
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:04

Efter rasistiska och kränkande personangrepp i samband med rapporteringen kring terrordåden i Norge har Värmlands Folkblad valt att stänga av samtliga kommentatorsfält på sajten.

Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

DT

Dante Thomsen


Tidigare har bland annat Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och DN valt att stänga av kommentatorsfälten i samband med artiklar om terrordåden i Norge.

Nu väljer alltså även Värmlands Folkblad att stänga av sina kommentarer. Tidningen tar dessutom det hela ett steg längre och tar helt bort kommentatorsfunktionen i nuläget.

Anledningen är att "dödgrävare" och "dyngspridare" skrivit rasistiska och olämpliga kommentarer.

Så här kommenterar ledningen beslutet på den egna sajten:

"Uppmaningen att hålla en civiliserad ton följs inte. Kränkande personangrepp och rasistiska inlägg är alltför vanligt förekommande. De oftast anonyma kommentarerna slår vilt mot företrädare för alla partier. Det är obehagligt att läsa och svårt att smälta att det finns så mycket hat som slungas ut på nätet. Från och med i dag och tills vidare stänger vi därför kommentarfunktionen till artiklar på VF.se.”

Tidningen anser inte att de avstängda kommentarerna är ett brott mot yttrandefriheten:

”Dödgrävarna och dyngspridarna är inte längre välkomna att vräka ur sig vad som helst på vår hemsida. De får hålla sig till andra forum och det råder sannerligen ingen brist på dem. Att skriva kommentarer är ingen mänsklig rättighet. Åtgärden är en renhållningsinsats och ett sätt att försöka höja debatten över kloaknivån och föra den på ett mer civiliserat sätt.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev