Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Dödgrävarna inte längre välkomna"

Publicerad: 26 Juli 2011, 12:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:04

Efter rasistiska och kränkande personangrepp i samband med rapporteringen kring terrordåden i Norge har Värmlands Folkblad valt att stänga av samtliga kommentatorsfält på sajten.


Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Tidigare har bland annat Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet och DN valt att stänga av kommentatorsfälten i samband med artiklar om terrordåden i Norge.

Nu väljer alltså även Värmlands Folkblad att stänga av sina kommentarer. Tidningen tar dessutom det hela ett steg längre och tar helt bort kommentatorsfunktionen i nuläget.

Anledningen är att "dödgrävare" och "dyngspridare" skrivit rasistiska och olämpliga kommentarer.

Så här kommenterar ledningen beslutet på den egna sajten:

"Uppmaningen att hålla en civiliserad ton följs inte. Kränkande personangrepp och rasistiska inlägg är alltför vanligt förekommande. De oftast anonyma kommentarerna slår vilt mot företrädare för alla partier. Det är obehagligt att läsa och svårt att smälta att det finns så mycket hat som slungas ut på nätet. Från och med i dag och tills vidare stänger vi därför kommentarfunktionen till artiklar på VF.se.”

Tidningen anser inte att de avstängda kommentarerna är ett brott mot yttrandefriheten:

”Dödgrävarna och dyngspridarna är inte längre välkomna att vräka ur sig vad som helst på vår hemsida. De får hålla sig till andra forum och det råder sannerligen ingen brist på dem. Att skriva kommentarer är ingen mänsklig rättighet. Åtgärden är en renhållningsinsats och ett sätt att försöka höja debatten över kloaknivån och föra den på ett mer civiliserat sätt.”

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.