Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

DN.se skruvar upp valtempot

Publicerad: 15 April 2010, 04:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:54

Dagens Nyheter lanserar Riksdagskollen – en omfattande guide till våra folkvalda, samt de som hoppas bli det. "En viktig del i DN.se:s satsning på att vara bäst på valet 2010", säger redaktionschefen Björn Hedensjö.


På Riksdagskollen kan besökarna se vilka politiker som verkar inom regionen där man bor, se hur aktiva de varit i riksdagen och vilka förslag de lagt fram. Dessutom finns information om kandidaterna är aktiva i sociala medier och vilka politiker som driver frågor som besökarna själva tycker är viktiga.

– Vi går mot det mest intressanta och ovissa valet på länge och DN.se ska vara det självklara valet för politikintresserade läsare, säger Björn Hedensjö.

Användarna kan dela allt material på Facebook och Twitter.

– Vi tror att framtidens politiska journalistik bygger på en samverkan mellan nyhetsrapportering, offentliga data och sociala medier. Riksdagskollen är första steget för oss och mer kommer, säger Hans Rosén, fördjupningsredaktör på DN.se och redaktör för Riksdagskollen.

Tjänsten ska komplettera DN.ses övriga valbevakning, som Valfläskkollen och Nollåttornas val.

Riksdagskollen har tagits fram inhouse på DN.se.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.