DN.se skruvar upp valtempot

2010-04-15 06:48  

Dagens Nyheter lanserar Riksdagskollen – en omfattande guide till våra folkvalda, samt de som hoppas bli det. "En viktig del i DN.se:s satsning på att vara bäst på valet 2010", säger redaktionschefen Björn Hedensjö.

På Riksdagskollen kan besökarna se vilka politiker som verkar inom regionen där man bor, se hur aktiva de varit i riksdagen och vilka förslag de lagt fram. Dessutom finns information om kandidaterna är aktiva i sociala medier och vilka politiker som driver frågor som besökarna själva tycker är viktiga.

– Vi går mot det mest intressanta och ovissa valet på länge och DN.se ska vara det självklara valet för politikintresserade läsare, säger Björn Hedensjö.

Användarna kan dela allt material på Facebook och Twitter.

– Vi tror att framtidens politiska journalistik bygger på en samverkan mellan nyhetsrapportering, offentliga data och sociala medier. Riksdagskollen är första steget för oss och mer kommer, säger Hans Rosén, fördjupningsredaktör på DN.se och redaktör för Riksdagskollen.

Tjänsten ska komplettera DN.ses övriga valbevakning, som Valfläskkollen och Nollåttornas val.

Riksdagskollen har tagits fram inhouse på DN.se.

Martin Schori

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt