Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

”DN och Sportbladet bäst hittills i Ipad”

Publicerad: 8 December 2010, 14:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Olle ”Vassa eggen” Lidbom recenserar de senaste Ipad-släppen från DN och Sportbladet.


Olle Lidbom gillar både DN:s och Sportbladets bidrag till Ipad-världen, men på olika sätt. DN beröms för sin estetik, medan Sportbladet hyllas för att appen använder möjligheterna med uppkopplingen.

– Båda får fyra i betyg, även om jag är lite mer förtjust i Sportbladet. De har helt klart potential att sätta standard både i och utanför Sverige, säger Olle Lidbom.

Olle Lidbom recenserar även Ipad-apparna för SvD, Expressen, Expressen Extra, Mama och Sköna hem i det senaste numret av Dagens Media. DN och Sportbladet får högst betyg hittills.

Om DN i Ipad:

– Den är väldigt estetiskt tilltalande, med innehåll som anpassats väl för Ipad. Det märks att man har tänkt ett varv till. Artiklarna scrollas som på webben, fotot ser väldigt skarpt ut och fungerar perfekt för Ipad.

– Den har en del barnsjukdomar. Den är svårnavigerad. Det är svårt att veta var man är och vad man ska göra. Det går att välja vad man vill läsa, men känslan är att jag tvingas in i ett flöde när jag läser, som när jag går runt på Ikea. Jag saknar också möjligheten att klicka på puffarna på startsidan.

– Det gör ju inte det här för att vara snälla utan för att tjäna pengar och de har lyckats bättre än andra med att anpassa annonserna för Ipad. Däremot ställer jag mig frågande till upplageaffären. Är prenumeranterna verkligen beredda att betala 1200 kronor per år för samma nyheter men i en ny förpackning. Jag tror mer på att ge läsarna något annat. DN har en massa profiler, som Rocky, Johan Croneman och Fredrik Strage, som folk kan vara beredda att betala mer för att få mer av.

Pris: 99 kronor/månaden för prenumeranter och 199 kr för icke-prenumeranter.

Betyg: 4

 

Om Sportbladet:

– Jag gillar väldigt mycket att den, till skillnad från andra appar både i Sverige och utomlands, verkligen utnyttjar uppkopplingen. Den ligger ganska nära webbupplevelsen med ständiga uppdateringar av senaste nytt och kommentarsmöjlighet. Det går också att spela på matcherna direkt via ett intressant samarbete med Unibet.

– Sportbladets app är inte snygg på Apple-vis, som DN, utan använder kvällstidningsestetiken. Det kanske många studsar på och tycker är fult.

– När det gäller affärsmodellen har Sportbladet en annan strategi. Appen är till en början gratis med förhoppningen att läsarna ska bli beroende och sen börja betala. Annonserna är anpassade efter plattformen, om än inte lika mycket som i DN-appen.

Pris: Gratis till en början, men ska börja kosta pengar nästa år.

Betyg: 4

 

Läs Olle ”Vassa Eggen” Lidboms övriga recensioner i DM Plus.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.