Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

DN och Google i VR-samarbete

Publicerad: 14 December 2016, 12:31
Uppdaterad: 14 December 2016, 12:38

Google Cardboard. Bild: Flickr

Dagens Nyheter blir Googles första samarbetspartner kring VR i Skandinavien: "Tillsammans hoppas vi att allt fler får upp ögonen för VR och det fantastiska innehåll och berättarform som tekniken medför".


Den 20 december inleder Dagens Nyheter och Google ett samarbete om att distribuera 10 000 Google Cardboards till digitala prenumeranter i Sverige.

Som en del av satsningen lanseras appen DN VR för Iphone och Android, som det i första omgången finns fyra olika VR-upplevelser i: besökaren kan följa med till det krigsdrabbade Ukraina, på en resa längs Citybanan (som invigs sommaren 2017), bakom kulisserna och på scenen med dj-duon Rebecca & Fiona, samt på en meditationsupplevelse på "en av världens vackraste platser".

– Vi vill ta publiken till platser de normalt inte kan komma och få dem att se hela bilden, i en ny form av berättelse. Det är ett oerhört spännande format att arbeta med och att uppleva, säger Martin Jönsson, redaktionell utvecklingschef på DN och projektledare för satsningen i ett pressmeddelande.

Google har tidigare haft liknande samarbeten med New York Times och The Guardian. Dagens Nyheter blir den första samarbetspartnern i Skandinavien kring VR.

Vi är glada att ingå i partnerskap med Sveriges ledande dagstidning för att tillgängliggöra denna teknik till en bredare publik. Tillsammans hoppas vi att allt fler får upp ögonen för VR och det fantastiska innehåll och berättarform som tekniken medför, säger Peter Füle, Brand Marketing Manager, Google.

Dagens Nyheter ser enligt ett pressmeddelande VR som en "naturlig utveckling av tidningens starka ställning när det gäller bildjournalistik och visuellt berättande".

DN kommer att släppa nytt innehåll till appen varje kvartal.

VR-glasögon utsågs nyligen av handelns undersökningsföretag HUI Research till årets julklapp.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.