Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Digital Teknik byter format

Publicerad: 22 September 2015, 07:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:51

Digital Teknik blir nyhetsbrev om digitaliseringen.


Ämnen i artikeln:

Talentum

Digital Teknik omformas och byter delvis inriktning från och med nästa vecka.

Den tidigare huvudmålgruppen var Dataföreningens medlemmar, men det är oklart om föreningens prenumeration av Digital Teknik kommer att förlängas. Ordförande Christer Berg säger till Dagens Media att bilden kommer att klarna vid nästa styrelsemöte.

Digital Teknik var tidigare en digital tidning som krävt inloggning, men blir nu ett betalnyhetsbrev om digitaliseringen av samhället och företagen.

– Det förra systemet kunde upplevas som ganska krångligt, så det vi gör nu är att förenkla för läsarna att ta del av nyhetsmaterialet på ett smidigare och snabbare sätt, säger Sverker Brundin, redaktör på Digital Teknik, till Dagens Media.

Man sorterar även upp nyheterna i tre editioner. På måndagar blir det fokus på omvärldsbevakning, där man plockar ut de fyra-fem mest intressanta nyheterna från veckan som gått, på onsdagar blir det egna, lite längre nyheter och på fredagar djup analys och reflektion som avrundning på veckan.

Målgruppen kommer att breddas från Dataföreningen till framför allt IT-direktörer, marknadschefer och affärsutvecklare och nyheterna kommer skrivas ur ett affärs- snarare än teknikperspektiv.

– Just nu är det kanske marknadschefer som påverkas allra mest av digitaliseringen i sin yrkesroll. De har ett enormt tryck på sig att förändra sitt arbetssätt och hänga med i den snabba utvecklingen. Affärsutvecklare och marknadschefer måste förstå sig på teknik för att kunna möta utmaningen från de digitala snabbväxarna och startup-företagen, säger Sverker Brundin.

Digital Teknik ges ut av Talentum som också ger ut Dagens Media.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Talentum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.