Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

DI sänder live-tv via Periscope

Publicerad: 19 Augusti 2015, 06:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:54

Dagens Industri ska sända dagliga nyhetsprogram via Twitters app för liveströmmad tv: Periscope.


Ämnen i artikeln:

DI

I dag klockan 9.30 startar Dagens industri det live-sända tv-programmet "Börsen på 3 minuter".

– Tanken är att det ska vara ett program när börsen öppnat där våra experter kommenterar trenderna från natten och det som kommer att hända under dagen. Vi vill prova det här, vi tror att det är ett format som passar DI och den här formen av tv. Vi är först ut att testa det här, det är ett snabbt och enkelt sätt att göra tv, säger Jonas Jonsson, editionschef på Dagens Industri, till Dagens Media.

Programmet, som leds av Yasmine Grapenwall, är det första av flera tilltänkta program.

– Det här har gått rätt snabbt och det vore vågat att droppa fyra till programidéer i det här skedet, men vi funderar på fler varianter. Det skulle dels kunna vara program på fasta punkter, dels en kanal våra reportrar kan använda under nyhetsskeenden. Det är ett bra verktyg.

Via Periscope har tittarna som följer sändningarna också möjlighet att direkt ställa frågor till DI:s experter.

– Interaktiviteten är en viktigt grej. Vi har ingen stor tv-redaktion så det här är ett smidigt sätt att få ut våra duktiga analytiker och deras råd och kunskap i rörlig bild, säger Jonas Jonasson.

Nästa vecka laserar Dagens Industri också sin nya plustjänst. Det material som prenumeranter traditionellt har hittat i papperstidningen kommer att bli mer synligt på sajten.

– Det här är ett stort projekt för oss. Det är ytterligare ett sätt att skjuta fram vår analys. Sajten har varit en snabb nyhetssajt, det ska den fortsätta vara, men vi vill ta in element av viktig analys av det som händer i världens ekonomi.

DI kommer löpande att publicera analysmaterial, vilket innebär att det blir fler artiklar närmare nyhetshändelser är vad läsarna fått traditionellt.

Dagens Industri har nyligen knutit till sig flera nya skribenter, däribland ledarskribenten Lotta Enzell Larsson och krönikören Börje Ekholm, tidigare vd för Investor.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

DI

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.