Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

DI inför inloggning för kommentarer

Publicerad: 2 december 2014, 08:25
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:20

Dagens Industri stänger det öppna kommentarsfältet – och inför registrering för alla som vill skriva inlägg.


Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Från och med idag måste alla som vill kommentera artiklar på di.se vara inloggade med ett DI-konto. DI undersöker även möjligheten för användarna att logga in via konton på Facebook och andra tjänster.

Genom förändringen hoppas Dagens Industri att nivån på inläggen ska höjas.

– DI har en lång tradition av öppenhet på nätet som vi är stolta över. Vi vill värna en fri och öppen debatt och ända sedan vi startade Börssnack 1998 har våra besökare kunnat kommentera och diskutera på di.se. Men tyvärr tvingar den allt mer råa tonen oss att agera, säger Peter Fellman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Industri, till den egna tidningen.

Enligt DI genererar artiklarna på di.se och Börssnack över 20 000 kommentarer i veckan.

– Att det finns ett så stort engagemang är naturligtvis väldigt glädjande. Dessvärre har vi liksom många andra mediesajter före oss märkt av hur debattklimatet hårdnat och att allt fler, skyddade av anonymitet, bryter mot vår policy, säger Maria Nilsson, chef för di.se, till di.se.

DI-cheferna berättar att inlägg med rasistiskt innehåll har ökat det senaste året, liksom kommentarer med nedsättande omdömen om kön och religion.

Besökarna ska kunna fortsätta skriva inlägg anonymt, under ett alias, men DI kan på ett enklare sätt stänga av användare med hjälp av inloggningsfunktionen.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens Industri

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev