Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Devote redesignas – och släpper modemagasin

Publicerad: 22 augusti 2011, 07:51
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Bloggnätverket Devote skruvar upp med ny design och släpper ett digitalt modemagasin.


Ämnen i artikeln:

Michaela ForniDevoteStampenDevote.se

Devote, som köptes av Stampen i juli förra året, fortsätter att växa. Därför satsar bloggnätverket på en helt ny design.

– Vi har en tät dialog med användarna och det har kommit önskemål på att vi gör om designen. Så det är egentligen på deras uppmaning som vi gör den här förändringen, säger vd:n Staffan Ekberg och fortsätter:

– Medelåldern på sajten är 18 år och vi tycker inte riktigt att designen stämmer överrens med den. Det är ungefär två år sedan vi senast gjorde om designen.

Med den nya designen kommer flera nya funktioner och dessutom en ny annonsportfölj. Bland annat kommer det finnas större annonsformat.

I samband med detta lanserar Devote också det digitala modemagasinet Fashion Corner.

– Vår redaktion är ungefär som en sportredaktion med skillnaden att vi bevakar bloggvärlden på både höjden och bredden. Samtidigt ser vi också att det finns ett ökat intresse av att vi skriver mer om mode och skönhet.

Moderedaktör för Fashion Corner blir den nyanställda bloggaren Elin Östman. Staffan Ekberg förklarar att det kändes viktigt att särskilja modebevakningen från nyhetsflödet från bloggscenen.

– Vi ser ju också förflyttningen som skett inom traditionella medier som skriver om mode och skönhet. Ta Veckorevyn som exempel. De minskade nyligen utgivningstakten. Nu är det vi som har fått mandatet att skriva om mode och skönhet.

Förutom Michaela Forni och Elin Östman kommer flera modebloggerskor som Lisa Olsson och Molly Rustas ingå i Fashion Corners redaktion.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News