Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

"Det här är en enorm kraftsamling"

Publicerad: 7 September 2016, 13:27
Uppdaterad: 7 September 2016, 16:10

Schibsted tar strid mot de amerikanska plattformsjättarna – Sofia Olsson Olsén kommenterar.


Ämnen i artikeln:

SchibstedAftonbladetSvenska Dagbladet

Tidigare idag berättade Dagens Media om att Schibsted nu samlar produkt- och teknikutvecklingen i den nya, koncernövergripande organisationen Schibsted Product and Tech Publishing, som redan har resulterat i plattformen Schibsted Publishing Platform.

Målet med satsningen är att trygga koncernens digitala publikationer och kunna bedriva oberoende, undersökande journalistik med "bibehållen integritet".

Omni, Aftenposten och Svenska Dagbladet använder redan plattformens verktyg för innehållsproduktion och Aftonbladet, VG, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad och Fædrelandsvennen följer efter under de närmaste månaderna.

I pressmeddelandet om nyheten kommenterade Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén satsningen, och menade bland annat att den innebär att man nu rustar för att ta strid med de amerikanska plattformsjättarna.

Till Dagens Media säger Sofia Olsson Olsén att Aftonbladet kommer fortsätta ha en relation till Facebook, precis som man har idag:

 – Det går inte som mediahus att ställa sig vid sidan av den giganten, säger hon och fortsätter:

– Däremot kommer vi i vår nya plattform, som är gemensam för alla mediahus inom Schibsted och som kommer att vara öppen för flera mediehus som vill följa med, att kunna ha en mycket mer användarvänlig, modern och ögonblicklig upplevelse. Aftonbladet har en direkttrafik på runt 80 procent, den kommer vi fortsätta värna och stärka.

Hur kommer det att påverka samarbetet med Instant Articles?

– Vi lägger inte särskilt mycket av vårt material på Instant Articles i dag och det känns just i dag och framgent inte heller som en prioriterad publiceringsform. 

Vad tror du att den nya satsningen kommer betyda för Schibsted framåt?

– Jag är säker på att vi kommer att stärka oss som mediehus än mer. Det här är en enorm kraftsamling där vi förenar våra gemensamma resurser för att skapa bättre förutsättningar för att leverera journalistik i världsklass även i framtiden. Innehåll som Facebook saknar.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.