Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Det engagerar mest under Almedalens första dag

Publicerad: 3 Juli 2017, 06:51
Uppdaterad: 3 Juli 2017, 07:24

Här är orden det skrevs mest om i sociala medier. Källa: Meltwater

ALMEDALEN 2017. Det twittras mindre om Jonas Sjöstedt än förra året.


Ämnen i artikeln:

MeltwaterAlmedalen

Under Almedalens första dag, där Jonas Sjöstedt höll sitt tal, gjordes totalt 1424 inlägg i sociala medier kopplat till Vänsterpartiet eller Jonas Sjöstedt.

Antalet inlägg är en minskning med 22 procent i jämförelse med förra året, det visar en undersökning från omvärldsbevakningsföretaget Meltwater som Dagens Media tagit del av.

2015: 1590 2016: 1834 2017: 1425

– Förra året var det som uppmärksammades mest att Sjöstedt tycker att könssegregerade badhus är okej. I år kom hans tal mycket att handla om markeringar mot NMR:s närvaro på Gotland samt om sjukvården, säger Sophie Hedestad, marknadschef på omvärldsbevakningsföretaget, till Dagens Media. 

Jonas Sjöstedts förslag om dygnetrunt-öppna vårdcentraler var ett av hans förslag som fångades upp på Twitter. Störst spridning fick den moderata riksdagsledamoten Jan Ericsons tweet.

 

Den med mest Twitterföljare som nämner Jonas Sjöstedt är Expressens Niklas Svensson.

Inte allt för förvånande är att nordisk motståndsrörelses engagerar socialt. De två mest re-tweetade konversationerna på Twitter under dagen har båda att göra med nordisk Motståndsrörelses närvaro på ön.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

MeltwaterAlmedalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.