Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Designbyrå ger bort Ipad-mallar

Publicerad: 9 April 2010, 04:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:55

Designbyrån Planet Creative vill underlätta för Ipad-sugna formgivare.


Hypen kring iPad som släpptes förra veckan är stor.

Kommunikationsbyrån Planet Creative har nu gjort ett svenskt tillägg för Teehan+Lax nya skisshjälpmedel, som används i planeringsstadiet för appar.

– Det finns exempelvis inga svenska tangentbord eller menyer för applikationer. Tanken är att vårat tillägg ska fungera som ett underlag för att man ska kunna skissa på egen hand och använda som underlag längre fram i processen. De som laddar ned är inte vanliga svenssons, utan kunniga inom branschen och det arbete som vi lagt ned på tillägget tar säkerligen en till två veckor för en formgivare att göra, säger Johan Tangen, vd på Planet Creative.

På Planetcreatives sajt finns en psd-fil som de skänker bort gratis till alla som vill göra egna Iphone- eller Ipad-applikationer.

 Johan Tangen tror dock att det tar mellan ett och tre år innan det kommer fram riktigt bra lösningar för iPaden.

– Det finns större möjligheter än för iPhone. Interaktionsdesignen är större och kreativa lösningar finns. På boksidan är det skönt att ha 10 böcker i iPaden, som väger sju hekto, och slippa bära på tio kilo, men det är inom fackpressen som de stora möjligheterna finns. Videoböcker och direktlänkar är två bra exempel, säger han.

Företag förändras ofta när man måste och inte när man kan, säger han.

– Det är för lite driv från toppen. Samtidigt har föregångare som Wired och Wall Street Journal budget för att ständigt vara på tårna när saker händer. I framtiden får man ännu fler plattformar att ta hänsyn till när man vill sprida sitt budskap, avslutar Johan Tangen.

Christer Lindh

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.