Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Dentsu Aegis växlar upp digitalt – i Göteborg

Publicerad: 26 april 2018, 13:31
Uppdaterad: 26 april 2018, 13:51

Dentsu Aegis växlar upp digitalt i Göteborg. Foto: Wikimedia

Byrånätverket flyttar den nyköpta digitalbyrån Outfox till Västkusten: "Som del av Dentsu Aegis kan vi starta upp under optimala förhållanden", säger vd:n Lars Johansson.


JN


Förra året köpte Dentsu Aegis den digitala byrån Outfox, som fokuserar på digital analys och CRO. Nu lanseras byrån i Göteborg, som en del av Dentsu Aegis digitala satsning i Västsverige. Ett tydligt investeringsmandat, och en tillväxtplan på tre år, har givits till ledningsgruppen för Göteborgskontoret som leds av av Henrik Lidroth som blir General Manager.

Henrik Lidroth, som tidigare har varit vd för den Dentzu Aegis digitalbyrå Iprospect kommenterar:

– Jag har precis flyttat till Askim från Stockholm med familjen, vilket känns superkul! Vi har flera nya lokala Göteborgsrekryteringar på agendan inför våren.Vår ambition är att flytta fram positionerna ytterligare och bygga vidare på det fina momentum vi har i Göteborg med våra mycket kompetenta kollegor samt långa och bra kundrelationer. Mitt uppdrag är att låta koncernen växa på med de befintliga kunderna och att lansera fler av koncernens byråer och tjänster i Västsverige, säger han.

Den kombinerade kompentensen från Outfox med det nylanserade affärsområdet Dentsu Data Services är en del av den tillväxtstrategi som koncernen nu etablerar.

Syftet är att bana vägen för nya kommunikationslösningar med hjälp av martech, data management, insikt och analys. I och med etableringen av Outfox-kontoret i Göteborg rekryteras även Magdalena Wallner till rollen som Office Lead & Digital Analyst samt Johan Jönsson som Implementation Specialist. 

Magdalena kommer senast från Essity där hon arbetat som Global Digital Analyst och Johan Jönsson kommer senast från Nordic Morning där han arbetat som Team Lead.

– Vi har sneglat på Göteborg en längre tid och som del av Dentsu Aegis kan vi nu starta upp under optimala förhållanden. Vi är även mycket nöjda med att ha rekryterat Magdalena Wallner och Johan Jönsson som första Göteborgsbaserade Outfoxkollegor, säger Outfox vd och medgrundare Lars Johansson.

Han fortsätter:

– Vi tror på Göteborg som marknad och vi kommer nu lägga energi på att hitta ytterligare kollegor till vårt fina kontor högst upp i Nordstan. Det är riktigt roligt och vi ser fram emot att sätta Outfox på kartan i Göteborg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev