fredag2 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

Demoskop krokar arm med Alkompis – gör mätningar på arabiska

Publicerad: 26 maj 2023, 11:30

Utrikes födda beskrivs ofta som en svårnådd grupp som sällan deltar i opinionsundersökningar. Det vill Demoskop och Alkompis nu råda bot på.

Alkompis och Demoskop Sveriges skapar undersökningspanel för arabisktalande svenskar.


Janne Næss

janne.naess@dagensmedia.se


Syftet med samarbetet är att lyfta fler röster och perspektiv i samhällsdebatten. Utrikes födda beskrivs ofta som en svårnådd grupp som sällan deltar i opinionsundersökningar, och det vill Demoskop och Alkompis nu råda bot på.

De arabisktalande paneldeltagarna i ”Diverziopanelen” ska på löpande basis få tycka till i dagsaktuella och samhällsviktiga frågor.

– Syftet med panelen är att skapa inkludering och främja integration, att alla i Sverige finns med när vi mäter befolkningens vanor, beteenden och åsikter. Resultaten från mätningarna kommer att ge oss djupare insikter som stärker vår journalistik,” säger Julia Agha, vd på Alkompis, i ett pressmeddelande.

Opinionsundersökningarna kommer att handla om allt ifrån levnads- och hälsovanor, till åsikter och tankar om aktuella händelser, politisk åskådning och andra samhällsfrågor. Resultaten kan sedan komma att användas i Alkompis redaktionella bevakning, men även bidra till djupare insikter om målgruppen för andra samhällsaktörer. Svaranden är helt anonyma.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev