Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Deloreans chipräknare en succé

Publicerad: 13 Maj 2011, 09:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

Digitalbyrån Delorean ger sig in i Torbjörn Rosdahl-debatten med en chipsräknare. På nio timmar hade humorsajten 7000 besökare.


Stockholms finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahls uttalande om att höjningen av SL-kortet på 100 kronor motsvarar tre chipspåsar har fått ett enormt genomslag och parodierna haglar på nätet. Delorean har till och med gjort en sajt som driver med Torbjörn Rosdahls chipsomvandling.

– Våra programmerare snappade upp nyheten och tänkte att det var kul att göra en sajt som räknar om allt möjligt till chips. Vi kom på allt från att klappa en varg till Torbjörn Rosdahls lön naturligtvis. Det var kul att snabbt agera på något som händer och sedan se hur fort det sprider sig.  Efter att två hade länkat till sajten på sina Facebook-sidor rasslade det till. Vi är helt chockade, säger Mats Lindahl, cd på Delorean.

Är det en trend, att ni tänker ge er in mer i debatten framöver?

– Inte just den här debatten, men eftersom vi jobbar med digitala och sociala medier så känns det roligt att få göra sådana här snabba repliker och se hur det sedan sprids. Nästa gång kanske det handlar om att kommentera en katt som fastnat i ett träd.

Har ni något emot just Torbjörn Rosdahl?

– Nej, vi älskar Torbjörn och har inget emot honom alls, men humor är bra och det måste ju han tycka också. Politik är inte något vi vill ge oss in i, vi håller på med reklam.

Chipssajten kom upp igår vid 15-tiden och fram till midnatt hade den 7000 besökare fram till att servern kraschade. Nu har den 3000 likes på Facebook och flera hundra tweets.

Arbetsgrupp

Utvecklare: Joakim Jarl, Kalle Macklin och Roger Rödin

Formgivning: Sanna Nilsson

Cd: Mats Lindahl

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.