Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Dejtingsajt vinner mot telesexbolag

Publicerad: 13 mars 2015, 09:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

De två sajterna hade snarlika namn. En sålde telefonsex och en erbjöd dejtingtjänster. Nu ger .SE-stiftelsen dejtingsajten rätt till båda domännamnen.


Det var 2004 som kommanditbolaget Trepe registrerade sajten myshornan.se. Det är en telefondejting-sajt dit folk kan ringa in och prata med varandra för en viss summa pengar.

Fyra år senare registrerade en annan person sajten myshörnan.se. Människor som gick in på den länkades vidare till olika telefonsexsajter som samma person äger.

Trepe ansåg att deras telefondejting-sajt kunde förknippas med telefonsex och erbjöd därför mannen 5 000 kronor för domännamnet myshörnan.se, men mannen tackade nej.

Därför anmälde kommanditbolaget personen till Stiftelsen för internetinfrastruktur (.SE-stiftelsen)

I sitt alternativa tvistlösningsförfarande skriver .SE-stiftelsen att mannen bakom myshörnan.se handlade i ond tro då han registrerade domännamnet och att han utnyttjade det faktum att myshornan.se hade varit känd i fyra år.

Vidare skriver stiftelsen att det måste ha varit uppenbart för innehavaren av myshörnan.se att hans erbjudande om telefonsex har varit till skada för Trepes sajt.

Därför beslutar .SE-stiftelsen att mannen bakom myshörnan.se inte har någon rättighet till domännamnet utan att det ska tillfalla Trepe.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.