Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag25.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Deezer tar klivet in i podcastvärlden

Publicerad: 20 Maj 2015, 04:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:01

"Värvet" och "I am" är två av de svenska poddcastarna som kommer att finnas tillgängliga i Deezers utbud.


Streamingtjänsten och Spotifyutmanaren Deezer satsar på poddradio. Målet är att över 20 000 titlar kommer att finnas tillgängliga, däribland en del program från Sveriges Radio.

– Nu lägger vi till ett stort poddradioutbud med nyheter, underhållning och sport. Det här steget är en del i vår satsning för att bli den ledande tjänsten för all form av ljudinnehåll, säger Hans-Holger Albrecht, vd på Deezer, i ett pressmeddelande.

Från början kommer innehållet endast att finnas tillgängligt i Sverige, Frankrike och Storbritannien. Därefter ska det göras tillgängligt globalt.

– Deezer har alltid haft en stark fördel mot Spotify med vår personliga rekommendationsmotor. Med poddarna blir upplevelsen ännu mer personlig. I ett land som Sverige med nästan två miljoner poddradiolyssnare tror jag att det kommer vara ett väldigt uppskattat tillägg, säger Alex Esser, ansvarig för Deezer i Sverige, i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att drygt 200 av Sveriges mest populära poddar kommer att göras tillgängliga i Deezer. Däribland Kristoffer Triumfs "Värvet" och Mikael Persbrandts relativt nystartade "I am".

LÄS OCKSÅ:

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.