Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

Deasigns vd lämnar

Publicerad: 27 Januari 2011, 11:45
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:53

Digitalbyrån Deasign startar året med en nygammal vd och två kundtillskott.


Deasigns vd Niklas Delmar byter bana och lämnar digitalbyrån. Från årsskiftet är han istället rekryteringskonsult på Michaël Berglund Executive Search.

– Det är superroligt, men det är så klart trist att lämna ett ställe som man trivs så bra på.

Deasigns grundare och koncernchef Axel Bendrik är tillbaka som vd för den svenska verksamheten.

– Det finns ingen dramatik i detta utan jag tar över som vd för Sverige. Det är en långsiktig lösning, säger han till Dagensmedia.se.

Projektledaren Oskar Sparreljung blir byråchef och Thérèse Mannheimer strategiansvarig för det svenska kontoret.

– Vi har växt och nästan fördubblat vår styrka det senaste året. Dessutom har vi fått en massa nya kunder samtidigt som uppdragen för våra befintliga kunder har växt, säger Axel Bendrik.

Deasign har fått in två nya kunder i början av det här året. Ett uppdrag handlar om att ta fram ett koncept och en ny sajt för aktiehandeltjänsten Aktieinvest.

Den andra kunden är Bemz, som designar och säljer överdrag för Ikea-möbler på nätet. Fem byråer deltog i den pitchen och det slutliga valet stod mellan Deasign och Doberman.

– Båda är roliga kuner. De har en betydande del av sin affärsverksamhet på nätet och ser det som en viktig kanal, samtidigt som de har roliga och transaktionsintensiva produkter, säger Axel Bendrik.

Arbetsgrupper på Deasign:

Aktieinvest: Projektledare - Louise Wester, Kundansvarig- Maria Bomberg, Strateg - Anna Rosang, Creative Director - Daniel Bruce, Informationsarktiekt - Erik Göransson, Designer - Andreas Blombäck

Bemz: Projektledare och kundansvarig- Hanna Dahlin, Informationsarkitekt - Gabriella Widén, AD - Josefine Jansson, AD - Daniel Flodman

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.