söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitalt

De rödgröna - nu i Iphone

Publicerad: 30 augusti 2010, 13:19
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:41

De rödgröna lanserar applikationer för både iPhone och Facebook. ”Det är ett sätt att ta kampanjen dit folket är”, säger Martin Gelin, nya medier-ansvarig för den rödgröna kampanjen.

Ämnen i artikeln:

Valet 2010Socialdemokraterna

AS

Ardalan Samimi


I somras släpptes applikationen för Facebook som betaversion och har enligt den rödgröna kampanjen redan 10 000 användare. Användarantalet påstås öka med 700 varje dag. I dag lanseras den färdiga versionen. Samtidigt med Facebook-applikationen släpper den rödgröna kampanjen också en iPhone-applikation.

– Det är ett sätt att ta kampanjen dit folket är, säger Martin Gelin.

Sociala medier har kommit att bli en allt viktigare inslag i valkampanjerna och både alliansen och de rödgröna har ökat sin närvaro på nätet i form av Twitterflöden och bloggar.

Är det en plikt att synas på nätet?

– Det är en självklarhet att man är där. Folk tillbringar mer tid i sociala medier än med traditionella medier, säger Martin Gelin.

Närvaron på Facebook ger också en öppenhet som enligt den rödgröna kampanjen inte tidigare har funnits.

– Vi för en diskussion på Facebook där vi ser till att ha en dialog med folk som kommenterar och ställer frågor. Det gäller att ha en daglig löpande redogörelse för hur kampanjen går till, säger Martin Gelin och fortsätter:

– Det kommer även efter valet att finnas en närvaro på nätet. Det är mellan valen som man har chansen att lyssna på medborgarna.

Med Facebook-applikationen, som utvecklats i samarbete med Delorean och Svensson, kan de ”digitala valarbetarna” skapa egna listor med de frågor som står dem närmast, samt läsa på och dela med sig av partiernas viktigaste argument. Dessutom finns möjligheten att skapa banners - en funktion som enligt kampanjen redan utnyttjas av 2000 personer.

Även i iPhone-applikationen, skapad tillsammans med Mobile Life, kan man ta del av deras argument, samt ställa de mot alliansens. En annan funktion är att man kan skicka frågor till de rödgröna partierna, som de lovar att svara på inom ett dygn.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev