Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Digitalt

De lanserar ny sajt för hockeyhjältar

Publicerad: 10 Februari 2011, 15:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:21

Svenska ishockeyförbundet lanserar en ny sajt för svenska hockeylegender. Medverkar gör Tre Kronors huvudsponsor Falcon, som ägs av Carlsberg Sverige.


"Hockey legends" ska bli en officiell "hall of fame" för svenska hockeylegender, något som Svenska ishockeyförbundet menar har saknats i Sverige.

Falcon har en lång historik med hockey, och nyligen tecknade de ett nytt treårigt avtal som gör öljätten till Tre kronors huvudsponsor.

– Det här är en gemensam satsning för att lyfta våra hockeylegender. Tittar man på andra sidan Atlanten är de är duktiga på att lyfta upp sina legender och det har vi varit lite dåliga på i Sverige, säger Henric Byström pr-chef Carlsberg.

Ett sätt att göra det på, som passar väldigt bra för varumärket Falcon som har en lång historik med hockey.

Vad hoppas ni uppnå med sajten?

– Att vi stärker relationen med alla de hockeyälskare ute i Sverige som också förhoppningsvis får en positiv bild av Falcon. Ambitionen är att sajten i förlängningen ska bli en mötesplats för hockeyintresserade.

Sajten kommer också få stöd i dagligvaruhandeln.

– Det tillmäter vi ett stort värde. Falcons varumärke finns i hela Sverige och vi ser det här som ett ypperligt tillfälle att möta konsumenterna tillsammans med dagligvaruhandeln, Henric Byström.

Bakom sajten, som dessutom lanseras i samband med LG Hockey Games, står kommunikationsbyrån Sports & Brands.

– Det här är lite historiskt, att Sverige får ett Hall of Fame för hockeyn. Det kommer hända mycket framöver när våra hockeyhjältar ska väljas in. Sajten är bara en liten del av det hela, säger Niklas Olovzon, kreativ chef och medgrundare av Sports & Brands.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.