De kan bli Årets profil på Guldtuben

2018-05-21 10:30  

Margaux Dietz och Linnéa Claeson bland dem som kan vinna i Guldtubens kategori Årets profil.

Guldtuben är nordens största gala som prisar digitala kreatörer. Tidigare har nomineringarna i 14 av tävlingens 16 kategorier avslöjats – nu släpper man de nominerade i kategorin Årets profil.

Priset går till den person som anses ha gjort störst avtryck och varit mest tongivande i sociala medier under förra året. Vinnaren utses av folket och röstningen sker genom SVT:s duo-app under direktsändningen av galan lördag den 26 maj.

Här är de nominerade till Årets profil:

Linnéa Claeson – handbollsproffs och grundare av Instagramkontot @Assholesonline där hon med bland annat humor som verktyg bemöter kränkningar, hat samt medvetandegör sexuella trakasserier. Det är första året som Linnéa Claeson blir nominerad till en Guldtub.

Therese Lindgren – driver sedan 2013 en av Sveriges största YouTube-kanaler. Hon har gett ut två böcker med fokus på psykisk ohälsa och djurrätt. Therese Lindgren har tidigare vunnit sex Guldtuben-utmärkelser. Hon är även nominerad i flera kategorier i år.

Theodor ”Theoz” Haraldsson – har över två miljoner följare på Musical.ly och 132 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal. Han har nyligen släppt sin första singel: Lately. Det är andra gången som Theoz blir nominerad till en Guldtub. I år är han även nominerade i flera kategorier.

Margaux Dietz – bloggare och YouTuber som allra senast sågs i TV4:s program Let´s Dance. Hon slog igenom på YouTube efter att ha filmat sin egen förlossning och har idag närmare 150 000 prenumeranter på sin YouTube-kanal. Det är första gången som Margaux Dietz blir nominerad till en Guldtub. Hon är även nominerad i flera kategorier i år.

Bianca Ingrosso – bloggare, Instagramer och realitystjärna. Sedan 2016 kan tittare följa med Ingrosso och hennes familj i realityserien ”Wahlgrens värld”. Hon har över 700 000 följare på Instagram, bloggar och har en podcast tillsammans med Alice Stenlöf. Det är första året som Bianca Ingrosso har blivit nominerad och hon är i år även nominerad i flera kategorier.

Hanna Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt